03 november 2010

Lõvipoisid / Four Lions(2010)

Esimest korda Lõvipoistest kuulsin, siis paigutasin ta kategooriasse: film, mida võiks täitsa vaadata, aga kui näppu ei satu, ei ole ka midagi hullu, kuid pärast põhjaliku taustauuringut, liikus ta edasi kohustusliku vaatamise klassi. Põhjaliku taustauuringu all pean silmas äratundmist, et Four Lionsi stsenaristid on tegutsevad ka Peep Show juures. Nii et kohe, kui sooviti näha mõnd kaasaegset komöödiat, lõin filmi letti ja asusin mõnulema.
Päris nii mönus küll ei olnud, kui lootsin, aga ega halb ka ei olnud. Turvaliselt distantsilt on ju hea naerda, kuidas neli meest oma rakukese loovad ja ühiskonda seestpoolt õõnestama kavatsevad asuda. Esmalt muidugi väljaõppelaagrist läbi käies ja hiljem siis juba omal käel märgilise tähendusega rünnakut planeerides.Ühelt poolt oli muidugi tore, et välditi täieliku farssi. Ükskõik ju käpardlikud nende tegemised ja jaburad nende plaanid, tegelased suutsid jätta mulje, et nad on ikkagi südamega asja juures ja täiemõõduline jihhaad ongi eesmärgiks. Ei ole siin midagi, et laseme paar varest või mikrouuni õhku ja lähme koju ära. Vereudu saab Londoni tänavaid varjama ja jäsemed katavad lumena maad. Filmis päris sellise lahenduseni muidugi ei jõutud, küllalt raske oleks ju midagi sellist läbi huumoriprisma edastada. Aga tahe oli olemas.

Vahemärkusena. Lugesin hiljuti R.M. Wilsoni Eureka tänavat, mis rääkis sarnases võtmes Iirimaal toimuvast. Tavalised inimesed naljakal moel oma tavalisi asju ajamast. Ainult, et Wilsonit mingid raamid ei piiranud, nii et raamatus käis pauk ära. Ja värvide osas kokku ei hoitud. Hea raamat.

Filmi juurde tagasi. Õnnetuseks on täpselt samast teemast juba sel viisil räägitud. Rääkijaks Monkey Dust. Ja no kuigi ma olen nõus tunnistama, et Four Lionsi terroristihakatised on reaalsemad, siis Monkey Dust toob nende käitumise ebaloogilisuse paremini välja. Keerab selle rohkem üle vindi. Täpselt sama, kui Briani elus arutati, et mida need roomlased meile peale hariduse ja kanalisatsiooni ja turvalisuse ja arstiabi ja ... eales andnud on. Mine raisk koju, kui sulle soojas toas teleka ees jalgpalli vaadata ja õlut libistada ei meeldi. Või Ameerikasse. Seal võite teha oma jihhaadi niipalju kui kulub.

10 comments:

Gendri ütles ...

Ma arvan, et see film veel ei olnud mustahuumori piir brittide jaoks. Ja vereudu oleks olnud huumori võtmes väga britilik :)

Kalver ütles ...

piir kindlasti mitte jah, Pythoni elundidoonorluse škets tuleb näiteks kohe meelde.

Gendri ütles ...

A jah. Python, muidugi! Surnute üle nalja visata on juba vana asi.

Kalmsten ütles ...

/-/Filmis päris sellise lahenduseni muidugi ei jõutud, küllalt raske oleks ju midagi sellist läbi huumoriprisma edastada./-/

Märulikomöödias(vms) "Postal" oli peale terrorirünnnakut(vms) terve plats(vms) - peamiselt laste - laipadega kaetud. Üldse ei olnud naljaks(vms), kohutav(vms) ja väga ebameeldiv(vms) ka mitte, aga naljakas(vms) oli see kõige vähem...

Mõlemad Postali* mängud on ka eriti väärarenenud idiootidele mõeldud debiilsused.
*P2 peamiselt, esimene on lihtsalt "šoki"-pask.

PLERST!

Kalver ütles ...

huhh, korra võttis muretsema, et jälle mul on mingi oluline film nägemata, mida kõik näinud on, aga pärast põhjaliku taustauuringut, ilmnes et tegemist on ju UB filmiga. ehk siis, kõik mis toimub UB filmis jääb UB filmi.

HTSOK!

Kalmsten ütles ...

Seega pole lootustki sinu blogist tulevikus Postal-i arvustust lugeda?
:D

SCIST!

Kalver ütles ...

tead kui ma ausalt ütlen, siis tegelikult on liiga kõrge keskmine hinne see, mis mind ettevaatlikuks teeb.
bloodrayne ja far cry tunduvad vähe paremad valikud.

UBOSL!

Metsavana ütles ...

Idee! Teeme Onu Mannu nimelise UB filmimaratoni ?

FCKAS!

Kalmsten ütles ...

Kas sa päss ei arva, et Asylumi filmide maraton klapiks Onu Mannu nimega paremini...ja 99 aasta Beowulf peab olema festivali peaesineja, hoolimata sellest, et see Asylumi toodang pole!!

http://www.imdb.com/title/tt0120604/


ULENSUBUL!

J ütles ...

Aga masohhismifestival viimaste aastate ameerika paroodia-, adam sandleri ja the rocki filmidest?

Disaster Movie, Vampires Suck, The Tooth Fairy, Grown Ups!

IMDB-KGB-CIA!