26 juuni 2009

Einäe kurjavaimu

Et zombistripparite vaatamine oli juba varakult välja kuulutatud, siis loogilise jätkuna tekkis idee veel midagi sama kehva vaadata. Eriti Heade/Halbade Filmide Kullasalvest - 14.90 maksvate plaatide hunnikust välja valitud See No Evil(2006).
Seltskond seadusega pahuksis olevaid noorukeid, pooled tugevamast ja pooled nõrgemast soost, viiakse mingit vana maja koristama ja seeläbi siis ümberkasvama. Aga see ei ole vana maja, ega midagi, kui seal üks hullunud pervertmaniakk ringi ei jookse, keda lapsepõlvest saati karvaste peopesade ja pimedaks jäämisega hirmutatud on. Nii et täiskasvanuna on mehe ettekujutus täisväärtuslikust kohtingust tihedalt lehmakettide, riputuskonksude ja peeglitaguses maailmas ennastunustava keharüvetamisega seotud.Kõlab ju hästi/halvasti? Rob Zombie ehk suudaks siit midagi mõistliku välja ponnistada, aga tegelikult suutis Gregory Dark ka (nagu hilisem uurimustöö paljastas, siis muuhulgas ka filmi The Devil in Miss Jones V: The Inferno(1994) lavastaja). Puudus liigne jobutamine, välditi ka seda eneseparoodia mädasood, et pärast oleks hea öelda, et ega me ju siis seda tõsiselt ei mõelnud ning gorestseenid olid piisavalt leidlikud, piisavalt maitsekad ja nende vahel ei unustatud ka niisama pinget kruttida.
Et siis võttes taustsüsteemiks samal õhtul vaadatud paljad zombied ja samasse hinnaklassi kuuluva Skinned Deep(2004) on See No Evil ikka väga ja väga hea film. Õhtu esimese filmina oleks ilmsesti kehvema mulje jätnud, aga tüki küljest selle vaatamine kindlasti ei võta.

0 comments: