13 aprill 2009

Kulturismi kaunist kunstist

Suurest igavusest võib inimene ei tea mis ära teha, nii sattusin ka mina aega teenides mõned korrad jõusaali ja no moepärast sai siis ka mõnd masinat lähemalt katsutud. Oli aga ka poisse kes igal vabal momendil ära rauda pumpama kadusid ja oli nende hulgas ka selliseid, kes eelnevalt mingitest pulbritest endale jõujooke kokku segasid, mis siis väidetavalt lihase superpunni pidid ajama. Sellesse teemasse lähevad siis filmid Pumping Iron(1977) ja Bigger Stronger Faster(2008). Esimene näitab kuidas Arnold trenni teeb ja teine seda mida peaks tavaline inimene tegema, et veidigi Arnoldi moodi välja näha.

Tegelikult on Arnoldi kõrval tegelasi muidugi veel: Serge "Mr. Universe" Nubre, Lou "Hulk" Ferrigno, Franco "Mr. Olympia" Columbu ja mitmed tundmatumad nimed lisaks. Sisuga on aga ikkagi nii, et ega seda suurt ei ole. Esmalt näidatakse higiseid mehi jõusaalis rahmeldamas ja siis õlitatakse nad sisse ja demonstreeritakse tulemusi lavalt saalis ahhetavale rahvamassile.
Ja mis siin salata, eks oli endalgi päris mitu sellist momenti, kus oleks tahtnud käega rehmata ja öelda,et see on miski filmitrikk, need ei ole ju päris inimesed. Hea vähemalt see, et kuigi mehed on kindlalt valel pool mõistlikuse piiri, siis proportsioonid on veel paika jäänud, on ju ka selliseid idioote, kes näiteks ainult ülakeha treenivad.

Ja suures osa selliste idiootide tegemist näidataksegi selles teises filmis. Amatööril ei ole absoluutselt mitte mingisugust põhjust ega vabandust steroidide söömiseks. Peale laiskuse. Need on raudselt needsamad inimesed, kes ostavad saunabelte jms sodi, et saaks rahus diivani peal krõpse süües alla võtta. Iseenesest muidugi on see steroidide teema ju umbes sarnane maagilise sõnapaariga "araabia terrorist", mille peale igaüks joonelt kehaõõnsuste läbiotsimisega nõus on. Ütled steroid ja mõtled impotendist inimvare. Seksielu kohta ma ei oska küll öelda, aga inimvareks ei saa nimetada ei Arnoldit, ei Carl Lewist, kui nimetada vaid kaks nime. Aga neil kahele oli sündides ka midagi kaasa antud. Et puust ja punaseks jäi tegemata see , siis täispunktid jäävad andmata, sest nüüd vaatab ikka mõni jobu selle fimi ära ja mõtleb, et söön aga peotäie tablette ja olengi Mr. Universum valmis.

-If you can go through this pain barrier, you may get to be a champion... I have no fear of fainting in a gym... I threw up many times while I was working out...
Arnoldi mõtteavaldusi kuulates tuli mul kohe meelde üks teine jutukas poiss- Ali.
Hinnangule kommentaariks veel niipalju, et minu arust olid mõlemad head filmid, paar pisiasja jäi suurepärasusest puudu, aga seekord on ilu puhtalt vaataja enda silmis.
Ahjaa, neile kes siiani veel lootusrikkalt kahelnud on, need seal esimese pildi peal on Arnoldi rinnad.

0 comments: