14 aprill 2009

Igavene nälg

Hunger(1983) otsa komistasin ma juba mõnda aega tagasi, blogijate ühise vaatamisorgia raames. Vaatamisega läks küll väheke aega, aga nüüd on see siis tehtud ja saab ka natukese vana asja meelde tuletada. Selline meeldivalt dekadentlik voogavate kardinate ilu on iga kell üle rõvedalt räpase kongi ilust. Kahe alasti naisekeha ilu lööb paljaste vabaduvõitlejate ilu maa sisse. Voolava vere vulin kõlab oluliselt sulnimalt kui vahekäigus harjaga kokku lükatava kuse kohin.

Igatahes on tegemist noorema Scotti lavastajadebüüdiga ja kui nüüd selle pilguga filmi peale tagasi mõelda, siis väga tubli debüüdiga.Vampiirifilm, mis tegelikult ei olegi nagu päris vampiirifilm. Käivad rahulikult päikse käes ringi, ristikujukesed kaelas kõlkumas ja ilmselt mugivad ka teleka ees istudes nälja peletuseks küüslauku. Muidugi nii labane asi nagu telekas on selles väljaspool aega eksisteerivas majas lihtsalt moepärast. Poeosades on voogavad kardinad, siidlinad, tiibklaver ja tosinad kirstud üleval pööningul.

Puhas unenäoline õndsus, see kas haarab su kaasa või jookseb sirnal mööda. Mind haaras ja mulle meeldis. Sellist und ma näeks hea meelega igal öösel.

0 comments: