04 märts 2012

Passid müügiks!

Ei ole põhjust muretsemiseks, Raudne ja Stelmach ei ole siin jälle trikitamas. Hoopis HÕFF on varasemate aastatega võrreldes palju varem olulist infot tilgutama hakanud.

Müügile tulid Haapsalu õudus- ja fantaasiafilmide festivali (HÕFF) sooduspassid! Sooduspassi hind 25€ kehtib 31. märtsini. 1. aprillist kuni festivali alguseni saab passi soetada 30€ eest.

Vilunud internetikasutaja leiab aga sellele infole lisaks HÕFF-i kodulehelt piletite kohta uurides teavet ka päevapiletite kohta. Ehk siis, kui tervet festivali ei jõua, on võimalik ka pool teha. Reedel ja pühapäeval maksab päevapääse 10 eurot ja laupäeval, kui ilmsesti päev otsa kino tehakse, tuleb selle lõbu eest 15 eurot välja käia. Soetada on neid kõiki võimalik Piletilevi müügipunktidest ja kohapealt. Mõne aasta taguse kogemuse järgi ajab Statoilist HÕFF-i piletite küsimine teenindaja parasjagu segadusse. Hea et ei küsinud kas sinepit ka soovin.

Programmilise poole pealt, kui keegi tõesti selle järgi oma tulemist/mittetulemist sättima peaks, on korraldajatel aga sellisid uudiseid.

Lisaks Poola-Eesti koostööl valminud seiklusfilmile „Madude Oru needus“ (1987) tulevad näitamisele ka kaks Moskvas filmimehe ametit omandanud Raul Tammeti praktiliselt suurel ekraanil seninäitamata lühifilmi „Soolo“ (1979) ja „Pulmapilt“ (1980), mis ühtedena esimestest käsitlesid Nõukogude Eesti filmis UFO ja tulnukate temaatikat. Peet Vallaku novelli „Lodjavahi surm“ alusel vändatud „Soolos“ astub ühe ufonaudina üles Gunnar Graps, aasta hiljem valminud „Pulmapildis“ mängib koos Rein Areniga „tulevikumeest“ aga Lembit Ulfsak.


Mulluse festivali filmi „Saatana maja“ režissöör Ti West tuleb seekord publiku ette lausa kahe teosega. Lisaks mõnusaid võpatusmomente pakkuvale kummitusfilmile „Kummitav võõrastemaja“ (The Innkeepers) osaleb ta ka ühena kuuest tänavu Sundance'i festivalil esilinastunud found-footage (lavastatud videomaterjalalažanri alla kuuluvas antoloogiapõnevikus „Videokassett“ (VHS).

Rahvusvahelist esilinastust ootab HÕFFil mainekal Austini SXSW filmifestivalil linastuv verine põnevusfilm „Agression Scale“

Mõned nädalad siis veel oodata. Aprilli lõpp on praktiliselt käega katsuda.