25 märts 2012

Karatevõmm / Karate Cop (1991)

Kunagi ammu ammu näitas Kanal 2 filmi, mis söövitas mu mällu suurepärase stseeni. Kangelane jookseb üle platsi, milles ääres on majad, mis on täis hambuni relvastud mölakaid, kes annavad relvadest nii kiiresti tuld, kui vähegi padrunisalvi vahetada jõuavad. Kangelasel on käes kaks automaati, millest ta täiskäigult üksiklaskudega vastu laseb. Iga lask tabab mõnda töllakat silma, aga peategelane ise ei saa isegi mitte kriimustada. Selline mees. Ja aastaid oli mul meeles ainult mehe perekonnanime esimene täht M.
Mõned päevad tagasi sai aga mälestus endale nime tagasi. Ron Marchini. Haavamatu mees. Aitäh, Cracked. Ning vana tutvuse värskendamiseks sai valitud loomulikult (lugege artiklit) film Karate Cop. Marchini Mad Max Beyond Thunderdome rip-off. Kõik on perses, miski ei tööta, gängid valitsevad, noorel naisterahval on plaan, kuidas lapsed mingisse hoopis paremasse paika toimetada ja maailma viimane võmm satub teda vastutahtsi aitama. Ainult kurja kääbust pole hiiglase õlgadel.
selle pärast ta nii kuri ongi
Salamisi lootsin, et ehk on umbes Cynthia Undefeatable klassi teosega tegemist, aga jäi vähe tuimaks. Üks ootamatum hetk oli siis, kui Ron kuuli põlve sai, aga tuli välja, et Marchini oli lihtsalt Rambo II-te näinud ja tahtis ka endal ühe haava püssirohuga kinni põletada. Mingit füüsilist vaevust see haav talle igatahes ei tekitanud. Kui oli meeles, siis lonkas, aga kui olukord nõudis, siis lõi takka üles nagu noor sälg.
One-linereid oli, aga jällegi, ei miskit erilist. Pealegi, Ron põhiliselt ühe lause kaupa häält tegigi, nii et raske oli aru saada, kas ta ütles midagi tõsiselt või tegi huumorit. Suurepärase näitlejana ei andnud ka ta hääletoon mingeid vihjeid. Assholes to ashes, dictators to dust!
Igatahes, kui selle filmi või Ron Marchini loomingu vastu üldisemalt huvi tekkis, siis tuleb teil joutuubi siirduda ja VHS tõmmiste kvaliteediga leppida või Kanal 2-le palvekiri saata.

teksti kirjutades ei tulnud mulle pähegi, et ehk on keegi sellele filmile ka järje teinud, veel vähem  see, et selles Cynthia üles võiks astuda.
kõigile neile, kel Karatevõmmi vaatamise järel jäi sisse tunne, et tahaks Carrie Chambersi filmograafiaga end veidi rohkem kurssi viia

1 comments:

Isa Pjotr ütles ...

Niipea, kui ma arvustuse pealkirja nägin, mõtlesin kohe et ahhaa, Kalver on jälle cracked.com'i lugenud.