23 märts 2012

HÕFFile saabub Eesti juurtega õudusfilmide lavastaja Bill Rebane

27.-29. aprillil toimuvale Haapsalu Õudus- ja Fantaasiafilmide Festivalile saabub elutööpreemiat vastu võtma USAst pärit Eesti juurtega 75-aastane filmilooja Bill Rebane, kes on kultusfilmide “Hiidämblike sissetung” ja “Monster A-Go Go” autor.


Jälle see lahe sõna - "kultusfilm". Aga no kui ikka MST3000 on võtnud Hiidämblike dubleerida, siis võib ta vast kultusfilmiks lugeda küll. Ja Monster A-Go Go tundub ka päris mõnus bekat olevat. 3494 imdb hindajat ei saa ju eksida. See tuleb küll kahjuks endal hankida ja Hõffi soojenduseks endal kodus ära vaadata. Aga festivalil näitamisele tulev Verine Lõikus kõlas ka päris hästi. Üleüldse tundub neid selles voorus väljakuulutatud filmide pealkirju uurides, et eelmise aasta Hobo edust on kõvasti innustust saadud ja friigifilmide (hoopis teine asi kui kultusfilm) sektsioonis tuleb palju toredat ajuvaba kraami näitamisele.


HÕFF pakub Haapsalu Kultuurikeskuses filmisõpradele vaatamiseks kahte Rebase filmi: “Hiidämblike sissetung” (1975) ja “Verine lõikus ehk Tiny Tim on Pervo-Mervo” (1987). Rebasele antakse üle ka elutööpreemia pikaaegse loomingulise panuse eest. 
HÕFFi programmis linastub tänavu 21 täispikka filmi kogu maailmast. Lisaks varem väljakuulutatud filmidele on festivalile lisandunud kõrvalprogramm “Friikidele”, mille raames näidatakse uudse ja originaalse lähenemisega madalaeelarvelisi B-filme “Tulnukbikiinide sissetung” (Lõuna Korea), “Deadball” (Jaapan), “Manborg” (Kanada) ja “Vaginal Holocaust + Lesbos Caged Go Go” (USA). Friigifilmide sektsioonis leiab aset ka Jaapani linateose “Henge” rahvusvaheline esilinastus.
Meeldetuletuseks siis ka veel see, et vaid seitse päeva veel on võimalus aasta ühe lahedaima festivali pass soetada 25 euri eest ja kulutada see 5 eurot, mis sedasi säästetud saab näiteks Haapsalu linnuse hoovil õlut libistades ja   oma uuele tuttavale Bill Rebase filmi eredamaid kohti meenutades. Sest uusi tuttavaid kohtate sel festivalil kohe kindlasti.

1 comments:

Metsavana ütles ...

Kiidan friigifilmide ohtra näitamise heaks!