16 märts 2011

Kkkkkkuninga kkkkkõne / King's Speech(2010)

Kavatsen jälle piredat vanainimest kehastada ja enamusele vastu vaielda. King's Speech ei ole 2010. aasta parim film, kohe kaugeltki mitte. Ootamatult troonile saanud kokutava kuninga lugu on lihtsalt igav. Korralik, sirgjooneline ja kuiv. Umbes nagu 53 aastane vanatüdruk reede õhtul kohaliku pubi ees endale nokastanud meremeeste vahelt teed tehes. Intriig on õhus, aga tegelikult teavad ikkagi kõik, et midagi ei juhtu, kassid saavad õigel ajal toidetud ja kuningas peab oma kõne ära.

tüüpiline inglise abielupaar, poenimekiri käes
-kle, kas munad said ikka kirja?
-kkkkkkkrt sa minu kkkkkkäest kkkküsid, ise kkkkkkäisid kkkkkülmkapi juures vaatamas

Colin Firth oli muidugi märkimisväärselt hea. Ma usun, et mitmedki sarimõrtsukad on oma kongist elektritoolile läinud muretuma ilmega näol kui Colinil mikrofonile lähenedes. Aga seda on ju suurepärase filmi jaoks selgelt vähe. Lugu ei köida, kostüümid on miljon korda nähtud, Geoffrey Rush on täpselt sama ekstsentriline nagu alati ja Helena Bonham Carter on vana ja väsinud olemisega.
Täiesti keskpärane film, ühe hiilgava näitlejatööga.

Remains of the Day on ikka kõigil nähtud? Vot see oli üks igavesti hea Inglise Draama®.

15 comments:

Kalver ütles ...

Metsavana küsimust ennetades. Täitsa viisakas tähendab hindeskaalal vahemikku 6-8, see film on selle vahemiku ühel äärel.

Kober ütles ...

Tjah, eks see hiilgav näitlejatöö ongi see, mis asja heaks teeb. :))

Anonüümne ütles ...

Milline rõõm oli seda postitust lugeda! Siiani tundsin end oma pettumust väljendanud sissekandega peaaegu nagu riigireetur. Eriti siis, kui pärast filmivaatamist ja arvamuseavaldamist ilmus ülistavaid sissekandeid ja kommentaare nagu seeni pärast vihma.
Igav, justnimelt. "Ja ongi kõik?" mõtlesin pehmelt toolilt tõustes. Liiga lihtne, kõik oli lihtsalt liiga lihtne.

Soprano ütles ...

Kkkkkkuninga kkkkkõne on 7/10 vilm.

Kalver ütles ...

@Kober päris nii ikka ei ole. Monster ja Monster's Ball ja Mystic River - igas neis väga kõrgelt hinnatud näitlejatööd, aga keskpärased filmid. Näitleja üksi filmi heaks ei mängi. Midagi erilist peab veel olema.

@Soprano mis toimub? King's Speech 7/10 ja Batman 7/10? Tim Burtoni ja Jack Nicholsoni Batman? mõtled ka mis sa kirjutad vä?

Metsavana ütles ...

Soprann ära nüüd nii agaralt ürita ka kümmnemehe mainet maha pesta :D

Soprano ütles ...

Pole kunagi "kümnemees" olnudki enda teada...
See on teie mingi jabur väljamõeldis ja hakkab üle viskama.

Anonüümne ütles ...

Jään endiselt oma arvamuse manu, et Kuninga kõne on väga hea film. Just selline vaospeetud ja rahulik. Kuninglikud kõrgused ei torma, nende elu pole ätsioonfilm. Väärikus. Sellist pilti pakutaksegi.Äärmuslik on ju tegelikult see roll Kuninga jaoks. Õpipoisi roll.
Kostüümid. No ongi sellised ...igavad. Isegi tänapäeval.Las ikstriim jääb neiu Gagale ja teistele tujurõõmustajatele.
Nauditavatest hetkedest filmis mainiksin näiteks kuninganna kõnnakut. Selles on seda sama meile tuttavat hoiakut, mida me olime harjunud nägema lahkunud Vanaproual.
Või siis hetk, kui Isast on Saanud Kuningas. Reeglid nõuavavad, et tütred tervitavad nüüdsest isa Kuningana.Ja seda nad teevad, sisemise kurbuse ja kõhklusega, aga reeglitele vastavalt. Filmile vastavalt rahulikult, ilma pisarateta.
Sestap ongi see film minu meelest hää. Väga hää.

ruut ütles ...

Ma sain aru, et kõik on pettunud selles filmis?

Anonüümne ütles ...

Kuninga kõne on tüüpiline väikekodanlik turvaline keskpärane film. Ka see, et see räägib kuningast kui rahva vaimu kehastajast on iivelduseni nähtud teema. Seda teemat võiks vaadata ehk meie põlvkonna vanaemad.

Metsavana ütles ...

Sulle oleks hädasti vaja "heade filmide õhtu" teha, muidu eksid päris ära nende hingestatud ja sügavamõtteliste filmide alla.

Kalver ütles ...

eks oli endalgi selline hirm, vaatasin siis kohe Night Train Murderi ära

Kalver ütles ...

@ruut nagu ma aru saan, siis sa oled aru saanud, nagu oleks kõik seda filmi näinud isikud filmis pettunud? mis on absoluutselt valesti aru saadud. mina leidsin mite eriti põhjaliku uurimistöö käigus eesti blogidest vaid kiitvaid sissekandeid.

ruut ütles ...

Ei noh, film oli suhteliselt hea omas elemendis, aga enamus inimesi ei olnud küll rahul sellega, et ta Oscari sai. Et siis selles võtmes.

ruut ütles ...

Ja eks enne Oscareid kõlas ka siin ja seal nii mõnigi pettumusnoot, aga noh, blogisid ma niipalju pole jälginud KK puhul.