01 juuli 2010

A-rühm / A-Team(2010)

Samas on muidugi olemas mingi võimalus, et kehv treiler ongi lihtsalt kehv treiler, film ise suudab aga üllatada.
Kuna vastav märge puudub, ei oska täpselt öelda, kuna esimest korda plaanitavast filmiversioonist kuulsin. Kihevile ajas see igal juhul. Kõik edaspidised uudiskübemed suutsid aga kahjuks mu entusiasmi nii palju hajutada, et napilt olekski jätnud kinos käimata. Bradley Cooper ei ole ju mingi Face, kas mingi suvaline musklis neeger saab tõesti B.A. rolliga hakkama, Liam Neeson ei tea kumba pidi sigar õieti suhugi käib ning kes kurat on Sharlto Copley? Tankiga lennukist kukkumise seedisin veel ära, aga kõik ülejäänud teaserid ja treilerid ja muud klipikesed, mida filmist lekitati panid väga tõsiselt mõtlema, kas vanast sarjast üldse midagi filmi järgi on jäänud.Tegelased on. Muus osas on kaheksakümnendad lootusetult ja igaveseks läbi. Võrreldes ühe keskmise uuema aja action filmiga on bodycount küll märkimisväärselt väike, aga korraks näidatakse üht laipa isegi lähivaates, pahad mehed ei ronigi raketitabamuse saanud helikopterist välja ja kuskil kuuri all ühtegi tanki kokku ei keevitata. Ning seda nimekirja võiks veel pikalt heietada. Osavate kätega lihtsate inimeste kaitsjatest on saanud rahvusvahelise haardega superagendid, kes Bondist Maxwell Smardi mulje jätavad.
Alatu väljapressimine. Inimesed lähevad kinno, et pikaks venitatud seriaaliosa näha, aga pakutakse hoopis midagi muud. Ainult, et kui palju neid vaatajaid ikka on, kes silmad punnis peas telekast seriaali vaatasid. No Eestis muidugi küll, TV3 ilmselt ei tea ise ka enam mitmendat tiiru sari kanalis näitamisel on, aga mujal maailmas? Kui välja arvata Videviku filmid ja Seks ja Linn, siis minu teada on suurema osa filmide sihtgrupiks teismelised poisterahvad. Sellest ju see hirmus trall reitingute ümber. R on kõige hirmsam asi, mis üks produtsent teisele soovida saab.Kogu eelnevale mis on valesti jutule kõrges kaares sülitades osutus film aga meeldivalt lahedaks. Kui lõpp ei oleks lihtsalt suvaliseks paugutamiseks ära vajanud, oleks lausa suurepäraseks kiitnud. Liam popsutas sigarit nagu vana mees, helikopterite, tankide ja erinevais suurustes autodega tehti siukest tralli, et ARKi eksaminaator nutaks filmi vaadates silmad peast. Ja naljakas oli ta ka. Üks ütlemata tore torge 3D kultuse pihta ja tankiga Berliini poole teed küsinud Murdock kahe eriliselt meeldejääva näitena. Ma usun, et isegi, kui Murdocki kõrval oleks tol hetkel tankiluugist kroonilise puhituse all kannatav peni välja vaadanud oleks ma filmile sellegi andeks andnud.

3 comments:

J ütles ...

Mõnus lugeda Hammeri filmide tutvustustest, kus need nägid omal ajal vaeva, et filmile R-reitingut saada, muidu keegi nende filmi sisse osta ei tahtnud.

Oli vist mingi nende napis rõivas naistega ajalooeepos, millega oli suur jama, et see sai kogu perele vaatamiseks sobiva reitingu.

Kalver ütles ...

(Jerry Bruckheimeriks kehastudes)
lollid olid need Hammeri mehed, parem dollaripakk peos, kui tulevaste põlvede austus vanaduspõlves.

J ütles ...

Ajad olid lihtsalt teised. lastesõbralik reiting tähendas, et keegi nende filmi vaadata ei taha.

Hiljem olla Universal stuudio, kes nende filme ameerikas levitas, andnud korraldusi, et kas ikka siia-sinna ei saaks paljaid tisse ja verd juurde panna.

Nii tulnud ka vägistamisstseen Frankenstein Must be Destroyed filmis. Algses stsenaariumis ei olnud ja siis stuudiost öeldi, et pange siia üks vägistamisstseen ka veel ja kõik.

Rohi oli toona ikka tõesti rohelisem. Või siis õudusfilmid punasemad.