26 mai 2010

Robin Hood(2010)

Ei mäletagi, kuna viimati sai nii kindla peale kinno mindud. Russell Crowe ja Ridley Scott teevad Robin Hoodi. Gladiaator metsas. Täpselt seda ma ootasin ja oluliselt pettuma ei pidanud.
Raamatutruu Robin Hoodi austajad tuleb sellest filmist muidugi kaugel eemal hoida. Tegelaste nimed olid samad, muus osas lasti fantaasial vabalt rännata. Robin Longstride on lihtsalt üks pädev vibukütt, kes satub paari sõbraga õigel ajal õiges kohas olema. Korjab üles krooni ja mõõga, ühe eest ostab pileti laevale tagasi kaunile Inglismaale, teise vahetab aadlimõisa vastu, saades perenaise kauba peale. Ja siis tulevad nõmedad salakavalad prantslased ja tahavad kõik ilusa ära rikkuda, aga vapper Robin peab sütitava kõne ja lööb põhimõtteliselt üksipäini invasiooni tagasi.
Kuni selle hetkeni, kui selgus et Robin on kangelase poeg ja läks oma sütitavat kõne pidama oli tegemist lausa suurepärase meelelahutusega. Hea tempo ja parasjagu naljaka meelelahutusega. Päeval peksid karmid karvased mehed teisi karvaseid mehi ja õhtul rüseleti niisama naljaviluks omavahel. Vaataja sai teada, et munk Tuck on põhimõtteliselt võimeline kartulisalatist samagonni ajama ja Väikese Johni keha on igas mõttes proportsionaalne. Ja kõige toredam oli, et kõik need asjad sobisid omavahel kokku. Isegi Sherlock Holmesist tuttav peeretava koera nali oleks siia filmi sobinud.
Kõige suurem pettumus sai osaks aga lõpulahinguga seoses. Mererannas peetud madin värvis vee küll kenasti punaseks, aga ei tahaks sugugi uskuda, et olin ainus vaataja, kellele tuli Reamees Ryan meelde. Prantslaste paadidki nägid samasugused välja. Ridley oleks siis vähemalt mõnest oma filmist selle laenu teha, kasvõi Kartaago langemist etendada.
Aga pannes skaalale mõne teise hiljutinähtud kassamagneti, siis ei ole kobiseda midagi. Läks alla nagu ludin.

ei julenud kohe alguses seda ära mainida, aga Robin kasutas filmis vibu tulemusrikkalt kahel korral. Esimeses lahingus ja viimases. Aga tegi seda mõlemal korral robinhoodiliku osavusega.

4 comments:

Kalmsten ütles ...

/-/ei julenud kohe.....aga Robin kasutas filmis vibu tulemusrikkalt kahel korral/-/

HALLITAND MOOS!

Ma lootsin seal filmis näha nooli mis puid pilbasteks löövad, nooli mis inimesi kiviseinte külge naelutavad, samal ajal kindlusseinu purustades ja nooli mis, pikeeriva Stutka laadse undamise saatel, laeva sisse augu löövad ja vere ning laibatükisegusest veest koosneva ning seenekujulise plahvatuse õhku paiskavad - kõik sm. Crowe poolt isiklikult lendusaadetud/visatud muidugi.

Ma vist ei tahagi seda filmi nii väga näha enam.

Ei julgend kohe alguses öelda, kuna blog.tr.eesse paistab ära, aga:

TOPELTSPOILERIIMEJASTSPOILERDAJA(+1)
NII EI TOHI TEHA!

Ra Ragnar Novod ütles ...

Lõpp meenutas nii Saving Private Ryanit kui ka Peterseni Troojat :D
Kui mõned üksikud ülespuhutud stiilipuhangud välja arvata, siis oli meelelahutusfaktor väga kõrgel. Meeldis eriti see, et iga võimalik võitlussteen oli fantastiliselt lavastatud. No mis ajalooline film see olla saab kui madin on segapudru? Scott oskab küll, aga ta võiks nüüd parem ulmekate juurde minna, õigemini pühenduda Alieni eelloole.

Kalver ütles ...

@MNC ja tegelikult kõigile lugejatele.
ei oskagi kuidagi seletada, kuidas sellise fopaa läbi lasin. Ilmselt arvestasin, et kõigil on film niikuinii juba nähtud ja võin süüdimatult pudrutada mida iganes sülg suhu toob.
ja noh põhimõtteliselt, kuna kahju on juba tehtud, siis viimane nool mille sm. Crowe lendu laseb pikeerib päris asjalikult, võibolla mitte päris Stutkana aga Metsavahina vähemalt.

TOPELTSPOILERIIMEJASTSPOILERDAJA(+2)

Kalver ütles ...

@Spellbound
nagu paistab, siis on mees lausa kahe eelloo lavastajaks ennast ära lubanud.
Väga üles oma lootusi kütta aga ei julgeks, Alieni ja Blade Runneri valmimisest saati on kõvasti vett merre voolanud.