27 veebruar 2009

Tal on sust suht pohh

On ikka kole küll, kui tuleb ühel hetkel tahtmine minna ja ennast taskus pehmel toolil mõnusasti kerra tõmmata ja muuseas ka mõni kinopilt ära vaadata ning kui siis selgub et põhimõtteliselt on valida kas sent-surmale-võlgu Bojarski või mingit kahtlast liini pidi urbaankepiga seotud He's just not that into you(2009). Aga kuna neiud Scarlett ja Drew näevad ikka olulisemalt apetiitsemad välja kui Mihhail ja sõbrad ning teinepool oli ka küllalt üheselt mõista andnud, mis filmi temake näha soovib, siis jäid musketärid pika ninaga (ja tühja rahakotiga).
Hämmastavalt viisakas vaatamiselamus. Lõpp kiskus küll kiiva, luues mul seose nende põnevate eneseabi kassettidega, mida vist iga ameeriklane mingi eluetapi jooksul kuulmekilede purunemiseni kuulanud on. Et siis moodne naine võib ka üksinda õnnelik olla, ei ole tal klitoriaalse orgasmi saavutamiseks mingit mehekaltsu vaja.

Millega aga täpsemalt suutis siis üks puhas naistekas roppu ja karvast mehekaltsu võluda. Esiteks olid need probleemid, millega tegelased ekraanil maadlesid piisavalt hästi püstitatud, et kuigi lahendus oli ette teada, siis lahenduskäigu vaatamine hoidis pilgu kenasti lina peal kinni ja mõtte liikumas. Lahendused olid küll igavalt traditsioonilised, aga vahel lihtsalt on teekond enam väärt kui saavutatud tulemus. Ning teiseks oli see teekond ka piisavalt naljakas, tõe huvides tuleb muidugi ära mainida, et enamus aega naersin ma täiesti valede kohtade peal (st. mina naersin ja enamik ei naernud), aga mis siis sellest. See näitabki ju seda, et film töötab erinevatel tasanditel ja puututab erinevaid inimesi erinevalt?

Filmi suurimaks plussiks sai minu jaoks aga see hetk kui endale teadvustasin, kui hea elu mul ikka on. Kõik see stress, mida vaesed kaaslasejahil inimesed läbi pidid elama...

Üks seos veel siia otsa. Hiljuti kuulsin raadiost sellist juttu, kuidas vallalisi naisi õpetati püsisuhtes mehi üle lööma, sest need on juba sarved maha jõudnud joosta ja harjunud naisega koos elama. Täitsa põnev oleks teada, kuidas püsisuhtes naised sellesse teemasse suhtuvad. Vudivad sekspoodi pesu ja lelusid ostma või hoopis jahitarvete poodi kärbiku järele?

4 comments:

Anonüümne ütles ...

Arvustus ise on lihtsalt muhe, aga tõlge "Tal on sust suht pohh" küll suurepärane!

Soprano ütles ...

10 Chick Flick cliches you will NOT see in He's Just Not That Into You

Anonüümne ütles ...

jaa, mulle on ka meeldib :D!
See ei ole vist mitte esimene selletaoline. Väga hea nipp, et blogi mitmekesistada ja erinevaks muuta teistest omataolistest.

Kalver ütles ...

tänan heade sõnade eest :)