16 november 2008

Keri kenasti tagasi

Kiiksud kaunistavad inimest, vähemalt seni kuni Armastuseministeerium leiab, et see konkreetne kiiks kuidagi riikliku julgeoleku pihta käib. Lootuses et minu sümpaatia Jack Blacki (kui näitleja) vastu sellesse kategooriasse ei lange, siis olgu see kiiks siinkohal avalikuks tehtud. Mitte et tema näitlejameisterlikus või ümberkehastumisvõime minus harrast austust esile kutsuks, sest no olgem ausad, enamasti võib tema tegelaskuju kokku võtta sõnadega ropp ja karvane kuid hea südamega. Aga just see südamlikus ja toores energia ja püha lihtsameelsus millega ta filmist filmi "üllatab" on minupoolse sümpaatia allikad. Orange County(2002), School of Rock(2003), Tenacious D in the Pick of Destiny(2006), kui piirduda mõne üksiku näitega, sest laiskus on küll viimane asi milles härra Black süüdistada saab.
Seda enam on mul kahju sellest, et kaks viimast kokkupuudet tema töödega ei ole mitte just kõige paremad olnud. Ei Tropic Thunder(2008) ega nüüd ka Be Kind Rewind(2008) jätnud eriti head muljet. Mis ma Be Kind Rewind'ile kõige rohkem ette heidan on amatöörlikus. Ma ei tea mis asjaoludel, kas oli stsenaarium teadlikult suhteliselt lõtv, et anda meestele ruumi improviseerimiseks või mingil muul põhjusel, aga need sweded filmid nägid välja umbes nagu suvalised koduvideod. Ehk siis miks peaks sellise hiiglasliku koduvideo tegemiseks aega ja raha raiskama ja kes see peaks tahtma selle vaatamise eest raha maksta? Sellest dokfilmist ma saan aru, seda oli tõesti hea vaadata, oli mitmeid leidlike ideid ja seal oldi hingega asja juures.
Võibolla siis et tahetigi selle kontrastiga rabada, et näidata, et koduvideol ja koduvideol saab ka vahe sees olla. Kuigi kui ma pakkuma peaks, siis pigem arvaks, et ega tegijatel neid ideid rohkem ei olnudki, alguses oli nägemus ühest muhedast dokfilmist papist autode ja põriseva ventilaatoriga ja sinna ümber kasvatati veel midagi, et ikka filmi mõõdu täis annaks.
Palju toredaid mõtteid, aga filmina kahjuks ebaõnnestumine. Kodulehekülg on neil vähemalt lahe.

pildil on kaks meest, ausõna! see efekt mulle ka meeldis tuhande näoga mees

2 comments:

Metsavana ütles ...

Vinge poster

Kalver ütles ...

ahh, nooruses sai igast trikke tehtud, mida nüüd vanast peast hea meenutada ;)