05 november 2008

Ausad valimised

Tahtsin küll alustada lausega stiilis, et esmatutvus kuulsa Johnny To tööga, aga võta näpust. Metsavana mahitusel sai mõnda aega tagasi ka Mad Detective(2007) ära vaadatud ja nüüd siis Triad Election(2006). Mis sattus täiesti kogemata näppu, kui ma oleks seda asja natukenegi rohkem planeerinud siis oleks tulnud alustada esimesest osast Election(2005), mis kui otsustada saavutatud auhindade järgi on parem.
Järelikult siis väga hea, sest ei oska suurt midagi järjelegi ette heita. Ehk ainult seda, et pärast filmi lõppu puudus see särasilmil ja lollakal irvel tiitrite jõllitamine, mida tõelised pärlid esile kutsuvad. Sellised filmid, mida igal võimalusel sõpru/tuttavaid vaatama meelitada/sundida üritad ja surmani solvunud oled, kui nad seda mingilgi põhjusel maha teevad.
Korralik krimidraama aga sellegipoolest. Kuigi senjoore Puzo mõjutusi või siis seoseid leiab päris mitmeid, aga see ei ole halb asi, need seosed ei ole seal lihtsalt niisama poosetamiseks, lihtsalt asjade loogilise arengu käigus tuleb mõni koht/tegelane väga tuttav ette. Tänaval noaga kõri läbi lõikamine, Jimmy ihukaitsja/Luca Brasi, ühe korraga kõigist vastastest vabanemine ja pärast pisarsilmil vandumine, et tema ei ole midagi teinud. Kes on näinud/lugenud saavad vast aru.
Lõpp tegi mulle nalja, õigemini see mõttearendus mille see esile kutsus. Suur Hiina tõmbab Väikest Hong-Kongi tillist, te võite küll iseseisvad olla, aga tegelikult kontrollime ikka meie olukorda.

karaoke-baar, imiteeritakse sedapuhku siiski mr. Armstrongi
see koertega toimetamine oli väga mõjus, eriti just see emotsioonide puudumine, mehed tegid lihtsalt oma tööd
nii oleks tahnud just lõppenud madinat oldboy stiilis külje pealt näha, aga näidati ainult tulemust, kahjuks
don sai praktiliselt südamerabanduse, jällegi pisuke seostamisvõimalus
12 tarka meest

0 comments: