16 veebruar 2013

Abraham (ilma vampiirideta) / Lincoln (2012)

Vanusega tuleb ka elutarkus. Kui piisava klassiga näitleja ühel hetkel leiab, et nüüd oleks paras aeg endale üks auhind resümeesse lisada, siis ei ole vaja teha muud kui mängida mõnd üle keskmise tuntud ajaloolist isikut. Eelmine aasta otsustas Meryl Streep, et aitab nüüd kandideerimisest küll ja seekord vaatas Daniel Day-Lewis, et paras aeg oleks kolmemeeste sekka tõusta.
Suurepärane näitlejatöö ei tähenda aga automaatselt suurepärast filmi, küsige või Halle Berry käest. Ja Lincoln oli kohe eriliselt tüütu vaatamine. Kõik suured ja tähtsad otsused mis Abraham vastu võttis tulid kuidagi muuseas. Ohkas resigneerunult, tõmbas kõvakübara tihkemalt pähe ja tegi nii nagu ise paremaks pidas. Mina pean palju rohkem pöialt Tommy Lee Jonesile, kelle valiku tegemist oli palju raskem vaadata ja kes seda tehes palju rohkem kössi vajus. Nii et ses mõttes oli täiesti paslik, et filmi kõige ülevamas stseenis, Abraham oma residentsis istus, aga Thaddeus Stevens sündmuste keskel seisis.

Mõneti aitas filmi huvitamaks muuta väike süütu vale testpublikule, et "see on film, kus Lincoln vampiiridega võitleb" ja siis igavamatel hetkedel rahustamine, et "kohe,kohe võtab hõbedast kirve välja ja läheb mölluks."

0 comments: