07 oktoober 2012

Vanad Kõbid II / Expendables 2 (2012)

Expendables 2 on Sylvester Stallone ettekujutus veel vingemast filmist kui Expendables oli. Päris hästi kujutas ette. Niigi pikk nimekiri meestest, kellel sa ilmselt laseks poejärjekorras endast ette trügida on veninud mõõtmeteni, mille ülestähendamisel saakski ma sellele postitusele eraldatud tähemärgid täis. Aga ma usun, et seda polegi tarvis, õiged mehed lõid juba pärast EXP2 esimese treileri ilmumist, kus küll mitte midagi ei näidatud, sõbraga tänaval kohtudes patsu ja kiitsid vitaalseid vanamehi. Seagal üksi ei saanud töö juurest ära ja pidi seeaeg patrullis konutama, kui teised mehed võtteplatsil lustisid.
On kuulda olnud etteheiteid, et EXP2 on ju põhimõtteliselt sama film mis EXP. Vanad märulistaarid on vormi pumbatud, kogu dialoog koosneb one-lineritest  ja paukpadruneid ei loe keegi. Ja halb on see mispoolest? Ma ei leia küll, et kui midagi on hästi tehtud, siis seda uuesti teha ei või. Evil Dead 2 kellelegi? Eeldusel muidugi, et uuesti tegemise ainus põhjus pole raha kokku ajamine. Jah, võib küllalt suure veendumusega oletada, et staarid ainult selle pärast kokku ei tulnud, et saaks pärast võttepäeva üksteisele dušširuumis käterätiga mööda kannikaid tõmmata ja pangaarvetele ikkagi mitme nulliga honorarid liikusid. Aga mehed nägid kaamera ees ikkagi välja sellised, et neile meeldis see, mida nad tegid ja isegi nende kombineeritud näitlejavõimekuse juures ma väga ei usu, et nad sellist rõõmu ja lusti teeselda suutsid.
ma nägin viimati nii palju rõõmu ja lusti ühel pildil siis, kui Teletupsudel koristuspäev oli ja  Noo-Noo Tinky Winky kostüümi puhastas.
Ühesõnaga, kui EXP2 ei pane sul kehamahlu voolama, karvakasvu vohama ja Sean Connery häälega rääkima, oled sa naine.

0 comments: