05 aprill 2012

Hõffi programmist (subjektiivselt)

Täisprogrammi avaldamiseni on küll veel natuke aega, jõuab veel kenasti Iron Sky kuskile vahele susata, aga ka seni avaldatud info põhjal saab juba vaikselt märkmeid tegema hakata.


Klassikaprogrammi lisandus viimati kaks linateost, minu jaoks olulisemana ultravägivaldne ja futuristlik Robocop, kõigi väikeste ja suurte pervertide rõõmuks aga filmiajaloo ühe šokeerivaima ja keelatumate linateoste hulka kuuluva, Itaalia filmirežissööri Pier Paolo Pasolini viimaseks lavastajatööks jäänud Saló ehk Soodoma 120 päeva. Jääb minust ilmselt vaatamata, aga ekstreemikino huvilistele ilmselt üks festivali olulisemaid filme.


Põhiprogrammis pelgalt treilerite põhjal mingit valikut tehes, tunduvad vaatamist väärt olevat verivärske USA verdtarretav õõvathriller Agression Scale. Inbredmida on võrreldud nii Rob Zombie loomingu kui ka Monty Pythoni absurdimaiguliste sketšidega. Prantsuse uue horrori ühe sensatsioonilisema linateose “Inside” tegijate uus, mullu Toronto filmifestivalil esilinastunud kõhedaksajav vampiirilugu Livid.




Kõrvalprogrammis "Friikidele" tundub eriliselt magus tükk olevat kodukootud eriefektidest kubisev kummardus 1980ndate videotoodangule Manborg.



Eelnevat ei pea aga mingil juhul puhta kullana võtma. Ma kavatsen isegi oluliselt rohkem filme ära vaadata, kui ülalpool kirja sai. Kui teile eelmine aasta meeldis House of the Devil, siis sel aastal on Ti Westi osalusega kavas lausa kaks filmi Inkeepers ja V/H/S. Jaapani bodyhorrorit pakub Henge. Black Devil Doll vaimus  tuleb sel aastal näitamiseks Vaginal Holocaust + Lesbos Caged Go Go.

Ning kui õigesti arvutasin, siis on hetkel välja kuulutatud 17 täispikka teost, mis tähendab, et kavas on veel ruumi kolme jaoks. Tasub 13. aprilli oodata.

0 comments: