13 juuni 2011

Armilõust / Scarface(1983)

Paberil näeb Scarface ikka väga võimas välja. Al Pacino mängib Kuuba immigranti, kes kõigi võimaluste maal Ameerikas seadustest veidi mööda vaadates ropprikkaks saab. Noor Michelle Pfeiffer kehastab ta apetiitset kaasat. Brian De Palma juhatab vägesid ja Oliver Stone paneb tegelastele sõnu suhu. Põhiliselt siis sõna fuck, väidetavalt tihedusega 1,32 fuck/sekundis. Ning Roger Ebert tõstis mõlemad pöidlad üles.Mina ei tõsta kumbagi, sest kui ma hakkan filmi peale tagasi mõtlema, siis tõsiselt häid stseene, mis kiitust väärivad ja meelde jäid oli põhimõtteliselt üks. Vannitoas mootorsaega möllamine. Sel hetkel ma veel arvasin, et tuleb üks igavesti kõva film. Tuli aga küllalt ebameeldiva töllaka tõusu ja languse lugu. Ilma mingisuguste üllatusteta. Mida edasi, seda tüütumaks vaatamine läks. Võibolla küll, et peaks Pacinot näitlejameisterlikkuse eest kiitma, aga panen Tony Montana ilma mingite südametunnistuse piinadeta Jake La Mottaga ühte patta. Tegelane, kes on kirjutatud nii jobuks, et näitelajatöö tublidus mulle midagi ei tähenda ja mis kogu ülejäänud filmi (võimalikud) positiivsed küljed varjutab. Metsavana rääkis kunagi, et 32. aasta originaal olevat päris pädev film, võibolla kunagi kauges tulevikus kontrollin selle väite tõelevastavust.


mingi kasu sellest filmist siiski on tõusnud. GTA Vice City on siit päris kõvasti laenu võtnud. Kõige selgemalt siis häärber ja lõpumissioon, kus automaatidega vennad sulle tormi jooksevad.

3 comments:

Anonüümne ütles ...

Kui südametunnistuseta pätid huvi pakuvad siis tasub proovida Angst (1983) (http://www.imdb.com/title/tt0165623/). Kunstiliselt heal tasemel film ja täiesti ebamoraalne, vaatajale ei jää mingit lootust.

Kalver ütles ...

tänud soovituse eest, sisututvustus tundus parasjagu huvitav.

siidiliblikas ütles ...

Mul oli tast küll lõpus natuke kahju lausa ;)