10 juuli 2009

Brüno

Lugesin hommikul Postimehest arvustust ja kommentaare siis ka. Lugesin ja mõtlesin, et küll on ikka häbi. Ainult mingi inimeste alandamine käib ja mina kavatsen sellist filmi, Brüno(2009), vaatama minna. Kas ma siis tõesti olengi "meelelahutuse madalaimatele vormidele orienteeritud olend, kes räigete labasuste peale naerda kõõksub."
Kui see film nüüd tõesti see mõõdupuu oli, mille peale tõeline Inimene piinlikusest ja vastikusest pea kõrvale keerama peaks, siis ma olen raudselt see labane jobu. Ja minge teate persse oma haige mölaga! Minge vaadake film ära enne, raisk!Kui Borat oli lihtsalt katalüst, kes pani süütenööri otsast susisema ja lasi tavalisel inimesel kõik töö ära teha, siis Brüno pistis selle susiseva dünamiidipulga endale kannikate vahele ja viis alustatu julgelt lõpule. Inimeste osaks jäi lihtsalt pealtvaatamine. See, kui nad seda piisava väärikusega teha ei osanud ja oma lollusel välja paista lasid, mis mõttes see kellegi alandamise alla läheb.
Film on igatahes pööraselt naljakas. On tõesti ka paar sellist hetke, mis on pigem labased kui naljakad, aga neid on vähe ja need ununesid ruttu. Filmi sisu vast uuesti ümberjutustama ei hakka, Valner sai sellega päris hästi hakkama, aga ühte ütlen veel. Sachal on cojonesed, mis paneks pulli piinlikusest punastama, ma ise nägin. Minna kolme relvastatud mehega metsa ja hakata pedejuttu ajama, repsect!

3 comments:

Paawo ütles ...

Kas mainitud portaaliarvustus on tasustatud kirjutis? Masendav.

Kalver ütles ...

Ei tohiks olla, vähemalt mul endal tuleb küll kenasti lahti.

Kalver ütles ...

ja ega see arvustus suures osas räägibki lihtsalt filmi lahti, kommentaarid olid need mis seekord enam mõjusid.

Hea arvustus! Kindlasti ei lähe ma uut booratit vaatama. Olen ju ette hoiatatud. Kui mees ikka nii kiivalt gei-teemasse klammerdub, on tal ilmselt vastavaid kalduvusi. Ja minna nö. maruheterote laagrisse nilbitsema - see on sama, mis rünnata äsja katkust paranenud (või säästetud) kodanikke siberi katkuga.

Ühiskonda kooshoidvate moraalinormide lõhkumine on naljakas ! ?

Ei lähe seda vaatama. Borati vaadates ei leidnud ühtegi kohta, mille üle naerda - niivõrd labane oli. Küllap leidub ühel päeval Cohenist veel suurem mölakas, kes käitub temaga nii, nagu ta ise teiste inimestega käitunud on.

Oleksid võinud kinos mu kõrval olla jah. Ma oleks siis filmi asemel vaadanud massikultuurist läbi imbunud, meelelahutuse madalaimatele vormidele orienteeritud olendit, kes räigete labasuste peale naerda kõõksub. Mõtisklenud inimeseks olemise üle ja võibolla oleks Sa mind isegi naerma ajanud.