03 august 2008

Bob vs Jesse

Mõtled ikka, et ei hakka kõrvalvaatajana kohe hukka mõistma ja kritiseerima, aga no tule teavas appi, Jesse James oli ju täiesti tavaline pätt, kõigele lisaks jäi filmi The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford(2007) põhjal veel mulje, et ega tal mõistusega ka kõik päris korras ei olnud. Kui mitte muud siis väike skisofreenia alge vähemalt. Ameeriklased ise peavad teda aga ju mingiks Robin Hoodi inkarnatsiooniks ja puhas ime on et nad talle mausoleumi ei ole ehitanud. Mine võta kinni.
Tegelikult aga ei ole see film mitte Jessest vaid noorukesest Bobist (Casey Affleckile teenitud Oscari nominatsioon) ja tema ümberkasvamisest. Ebameeldiv pugetis oli ta küll algusest lõpuni, aga ümberkasvamine siis selles mõttes, kuidas Jesset jumaldavast tattninast sai talle kuuli kuklasse kihutav argpüks. Mitte et mul lõpptulemuse vastu midagi oleks, õigus elule on inimestel, kes inimesena käituvad, aga eesmärk ei pühenda mitte alati abinõu.
Kokkuvõtvalt siis, mitte küll elumuutev filmielamus, aga väga korralik draama, nagu ameeriklased neid ikka teha mõistavad, kohustuslikud kaunid loodusvaated annavad ka Atendaadile lisaväärtust juurde. Võib vabalt vaadata, pauku tehakse ka.

üks kaunis pilt perekonnaalbumisse, vaid 3.50

0 comments: